Info

Leer ons
beter
kennen!

Hieronder alvast

een eerste blik in de wereld

van De Savanne…

In onze kinderdagverblijvengroep De Savanne bieden wij opvang aan voor kindjes van 0 tot 3 jaar. De groep bestaat uit volgende voorzieningen:
  • De Giraffe is gelegen aan de noordkant van Roeselare nabij het Mammoetcenter (zijstraat van de Brugsesteenweg thv Wijnendaele).
  • De Zebra bevindt zich centraal nabij De Spil (begin van de Rumbeeksesteenweg).
  • De Olifant ligt nabij het Sterrebos (zijstraat van de Vijfwegenstraat).
  • De Leeuw vinden we in De Rijselstraat in het centrum (zijstraat van de Meensesteenweg)

Onze vier kinderdagverblijven zijn elke weekdag open van 7u tot 19u.

Wij sluiten drie weken tijdens het bouwverlof (typisch de week van 21 juli en de 2 weken die erop volgen). Daarnaast zijn we er even niet op de gebruikelijke feest- en brugdagen alsook tussen Kerstmis en Nieuwjaar.

De effectieve sluitingsdagen kunt U hier terugvinden: onze sluitingsdagen

De Giraffe biedt opvang aan 23 kindjes, in De Zebra kunnen 25 kindjes terecht. Ook in De Olifant en De Leeuw hebben we een capaciteit voor 25 kindjes.
 
Elk van onze kinderdagverblijven bestaan uit afzonderlijke lokalen die specifiek werden ingericht in functie van kinderopvang. De Giraffe opende haar deuren in februari 2005 en De Zebra kwam er bij in september 2009. De Olifant staat voor jullie klaar sinds januari 2014. Onze jongste telg van de familie, De Leeuw, vangt kindjes op vanaf september 2021.
In een grote speelruimte maken we een onderscheid tussen baby’s, kruipertjes en de stappers +peuters. Elke groep heeft zijn eigen afgebakend stuk van de leefruimte of een afzonderlijke ruimte. Zo kan elk kind vrij bewegen met leeftijdsgenootjes zonder de anderen te storen. In elke deel van de leefruimte is speelgoed en didactisch materiaal voorzien aangepast aan de leeftijd van de kinderen.
 
Verder onderscheiden we 1 of 2 slaapkamers per groep.
 
In de verzorgingshoek is een badje voorzien, een wastafel op kinderhoogte en 1 of 2 kindertoiletjes voor de peutertjes die hun zindelijkheid oefenen.
 
Een veilige afgeschermde buitenruimte is vrij toegankelijk bij mooi weer.
 
Onze peuters worden voorbereid op de kleuterschool. We werken rond thema’s, houden een onthaalmomentje en organiseren heel wat activiteiten zoals knutselen, muzikale momentjes, bewegingsmomentjes,…

Onze kinderdagverblijven werken met twee tariefsystemen:

  • Op basis van het inkomen. Het tarief dat voor U van toepassing zou zijn kan berekend worden op de site van Kind & Gezin. Ook nu al kunt U nagaan hoeveel Uw tarief ongeveer zou bedragen door met een e-ID in te loggen op mijn.kindengezin.be
  • Op basis van vrije prijs. U betaalt een vast tarief per dag of halve dag.
U kiest zelf het tariefsysteem dat het voordeligst voor jullie gezin uitkomt. Ook tijdens de opvang van een kindje kan overgeschakeld worden van tariefsysteem.